10 tips

Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerder en meer betrokken aan het werk kan? Hieronder 10 tips!

Tip 1: Stel jezelf doelen
Wat wil je vandaag, deze week of dit jaar bereiken? Stel jezelf een doel! Zo motiveer je jezelf om elke dag te werken aan dit doel, in plaats van puur het uitvoeren van standaard werkzaamheden.

Tip 2: Geef jezelf een passende beloning
Heb je je doel bereikt, geef jezelf dan ook een passende beloning. Vier je succes en wees trots op jezelf!

Tip 3: Zorg voor een prettige samenwerking
Het is bewezen dat het ontvangen én het geven van complimenten veel invloed heeft op je werkplezier! Laat daarom je collega’s weten wat je waardeert aan ze. En vraag ook eens feedback van en een ander.

Tip 4: Overweeg banenwissel of een snuffelstage
Zo nu en dan afwisselen in je leven is goed voor je! Om te voorkomen dat je in een ‘sleur’ terecht komt, dat je dingen doet omdat het nou eenmaal gewoonte is en dat je je gaat vervelen. Overweeg daarom eens of er ook andere werkzaamheden zijn die jou leuk lijken. Binnen óf buiten Facilicom.

Tip 5: Maak tijd voor hobby’s
Afwisseling is niet alleen belangrijk op je werk. Wissel ook genoeg af tussen werk- en privé-activiteiten. Maak genoeg tijd voor je hobby’s! Als je in je vrije tijd je hoofd goed leeg maakt, kun je met meer betrokkenheid weer aan de slag op je werk.

Tip 6: Bedenk wat jij echt belangrijk vind in je werk en besteed daar meer aandacht aan
Wat vind jij echt belangrijk in je werk? Waarom sta jij ’s ochtends met een glimlach uit je bed? Voor iedereen kan dat iets anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan het contact hebben met mensen, mensen blijer kunnen maken, lekker kunnen bewegen, het beste resultaat bereiken, jezelf verder ontwikkelen, enzovoort. Wat het ook is, probeer dat wat jij belangrijk vind voldoende aandacht te geven. Maak er tijd voor vrij!

Tip 7: Er verzorgd uitzien zorgt voor meer eigenwaarde
Wist je dat hoe je er van buiten uitziet invloed heeft op hoe jij je van binnen voelt? Je straalt meer eigenwaarde uit en je voelt je energieker.

Tip 8: Een lach op je gezicht maakt de dag leuker voor jou en anderen
Als je lacht maakt je lichaam een stofje aan waardoor je je beter gaat voelen. En als je je beter voelt kun je je beter richten op je werk. Ook als je iemand anders ziet lachen heeft dat invloed op jouw emotie. Lach dus vaak, voor jezelf en voor anderen!

Tip 9: Bedenk wat er volgens jou beter kan bij Facilicom Group of bij jouw divisie en deel dat!
Samen zorgen we voor een schone en veilige leefomgeving van mensen. Samen zijn we Facilicom Group. Dat betekent dat we allemaal kunnen nadenken over wat er nóg beter kan. Heb jij een goed idee? Deel het!

Tip 10: Zorg dat je lekker in je vel zit!
De laatste tip is om lekker in je vel te zitten. Dat klinkt logisch, maar sta er eens extra bij stil wat ervoor zorgt dat jij je goed voelt. Zowel tijdens als buiten werktijd. Denk bijvoorbeeld aan sporten, een dutje doen, ontspannen, muziek luisteren, mediteren, op vakantie gaan, een boek lezen, met vrienden afspreken, etc. Of houd eens een dagboek bij waarin je dagelijks je positieve gedachtes in opschrijft. Het is bewezen dat dat werkt!