Stoptober: een update van Annet

27 oktober 2021

Begin deze maand deelden we het verhaal van Annet en Rien. Zij hebben Stoptober aangegrepen als hét moment om de sigaret de deur uit te doen. Rien deed dit zeventien jaar geleden al, Annet is 1 oktober van dit jaar gestopt met roken. In onderstaande video vertelt Annet waarom zij heeft besloten mee te doen aan Stoptober:

Oktober is bijna voorbij, tijd om de balans op te maken en te kijken hoe Annet deze maand heeft ervaren.

‘In eerste instantie viel het stoppen met roken mij best mee. In het begin heb ik gezellige sociale afspraken laten gaan, om niet in de verleiding te komen om te roken. Ik was namelijk echt een gelegenheidsroker. Na de tweede week kreeg ik het moeilijker. Op die momenten zocht ik afleiding door te gaan sporten of iets anders te doen.

Ik hou het toch vol omdat het beter is voor mijn gezondheid en ik op deze manier geld bespaar. Bovendien ruik ik nu lekkerder! Zolang je je valkuilen in de gaten houdt, zou het goed moeten blijven gaan. Ik wens elke roker die stopt veel succes!’

Heb je de start van Stoptober gemist?

Geen probleem, stoppen met roken kan elke dag! Als je zover bent, kijk dan ook eens bij organisaties als Stivorode Hartstichting of ikstop.nl. Ook op de site van het Trimbos Instituut kun je lezen waarom roken niet echt past bij een gezonde levensstijl. Eigenlijk is het elke dag 1 Stoptober op de kalender. Veel succes!