Sociaal veilig

Bij Facilicom Group draait het om mensen. Hoe kan het ook anders. Alles wat we met onze bedrijven doen is erop gericht de leefomgeving van mensen te verbeteren. Dan begrijp je dat we zelf het goede voorbeeld willen geven.

Over hoe we naar mensen kijken laten we geen misverstand bestaan: iedereen is welkom bij Facilicom Group. Jij mag jezelf zijn, wat je huidskleur, nationaliteit, godsdienst of seksuele geaardheid ook is. We rekenen erop dat jij anderen op dezelfde respectvolle manier benadert en behandelt. Diversiteit? Dat zien we als kracht. Het maakt ons als organisatie alleen maar sterker en veelzijdiger.

Machtsmisbruik en discriminatie accepteren we natuurlijk niet, van niemand. Hetzelfde geldt voor pesten of seksistische opmerkingen. We streven er dus naar dat iedereen zich sociaal veilig voelt. Mocht jij dit niet zo ervaren, weet dan dat jij altijd terecht kunt bij jouw leidinggevende, een vertrouwenspersoon of iemand anders binnen Facilicom Group die voor jou vertrouwd voelt.

Vanuit Hoe lekker werk jij? bieden we ook een aantal handvatten aan om er zelf mee aan de slag te gaan. Check onderstaande mogelijkheden. 

Gesprekskaart

Heb jij last van discriminatie, bekijk de gesprekskaart om te bekijken hoe jij hier het gesprek over kunt aangaan. 

Sociale veiligheid – discriminatie op de werkvloer

Een praktijkvoorbeeld van discriminatie op de werkvloer en wat je als leidinggevende kunt doen om het op te lossen. Je leest het hele artikel hier

Bekijk ook onze strip over discriminatie. 

Sociale veiligheid – intimidatie op de werkvloer

Iemand aanraken. Een aai over de rug. Dicht bij iemand staan. Ook seksueel getinte opmerkingen zoals; 'wat zie jij er lekker/sexy uit vandaag'. Dat kan dus echt niet!

Onze CEO Eric Otto stond hier recent bij stil. Lees de blog van Eric op Faciwiki

Bekijk ook de strip over intimidate

Handleiding PSA

Deze handleiding is speciaal voor onze medewerkers geschreven om de risico’s van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) uit te leggen.

Onder PSA vallen de thema’s discriminatie, intimidatie, pesten, geweld en werkstress. Als je hier mee te maken krijgt als slachtoffer of omstander, kun je in deze handleiding informatie vinden over hoe je hier mee om kunt gaan en wat je er aan kunt doen.

Lees de handleiding rustig door en als je hier vragen over hebt, dan kun je terecht bij jouw leidinggevende of bij een vertrouwenspersoon indien de situatie daar om vraagt.

Handleiding PSA