Maak van Blue Monday een vrolijke dag!

17 januari 2022

Het is vandaag Blue Monday. Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is deze maandag de dag waarop de meeste mensen zich somber voelen. De feestdagen zijn voorbij, de vakanties nog ver weg en de eerste goede voornemens zijn misschien alweer losgelaten. Kies ervoor om van vandaag een heerlijke dag te maken. Wij geven je 4 tips om jezelf op te vrolijken!

Draai vrolijke muziek

Uit onderzoek blijkt dat muziek je emoties kan beïnvloeden. Het kan je dus ook opvrolijken. Zet vandaag de radio op jouw favoriete zender of zoek op Spotify een afspeellijst met jouw lievelingsliedjes. Zing en dans mee!

Beweeg

Door slechts een half uurtje te sporten of te bewegen, kun je je stemming al verbeteren. Dus ga wandelen, hardlopen, fietsen of doe een goede work-out in de sportschool. Je kan vandaag ook in je lunchpauze even buiten wandelen. Goed voor de vitamine D en je haalt gelijk een frisse neus.

Neem tijd voor jezelf

Waar word jij blij van? Wat heb jij nodig? Een stevige work-out? Een extra wandeling met de hond? Heerlijk genieten van een goed boek in bad? Of een leuke film kijken? Doe waar jij zin in hebt!

Lach

Uit onderzoek is gebleken dat als je een lach opzet je vanzelf écht gaat lachen. Zo maak je endorfine aan waardoor jij je vrolijk gaat voelen. Zelfs een neplach laat je hartslag en stressniveau dalen. Daarnaast: als je een lach opzet ga je vaak écht lachen en dat steekt vervolgens weer anderen aan. Probeer het maar eens.

Compilatie Lachcoach Geert Van De Vijver
Compilatie: De lachende man


Maak er een mooie dag van!

Voel jij je vaker somber? Facilicom vindt het belangrijk dat het goed met je gaat. Daarom ondersteunen we je met het programma Hoe Lekker Werk Jij? Kom je er zelf niet uit? Deel het met je leidinggevende. Samen kunnen jullie zoeken naar een oplossing!

Of bel anoniem naar de 'Beter in je vel-lijn'. Je spreekt dan met een psycholoog die je verder kan helpen. Anoniem bellen naar 088 - 032 24 71 (maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren bereikbaar).