HelloFysio: Aan de slag met rugklachten

3 november 2021

Wij vinden het belangrijk dat je vitaal en gezond bent, zodat je met plezier je werk kunt doen. Om je hierbij te ondersteunen hebben we begin 2017 HelloFysio geïntroduceerd: fysiotherapie waarbij je als medewerker van Facilicom Group eenvoudig thuis of op je werk behandeld wordt via de webcam, telefoon en/of intern.

Meest voorkomende klacht: Rugklachten

Velen van ons hebben rugklachten, meestal in de lage rug. Lage rugpijn wordt doorgaans ingedeeld in specifieke en aspecifieke lage rugpijn:

  • Bij aspecifieke lage rugpijn zijn er klachten waarvoor tot op heden nog geen specifieke oorzaak aan te tonen is.
  • Wanneer we wel een oorzaak kunnen aanwijzen die de rugpijn veroorzaakt, dan spreken we van specifieke lage rugpijn. Dit kan op een ernstiger probleem in de rug wijzen, bijvoorbeeld een hernia.

Bij ongeveer 90% van alle mensen met lage rugpijn is de rugpijn aspecifiek. Gelukkig kun je zelf veel doen om lage rugpijn te voorkomen en om herstel te bevorderen.

Heb jij last van rugklachten? Lees dan de 10 tips bij lage rugklachten van Rogier van Hoorn!

Ga zelfstandig aan de slag met je rugklachten

Veel van de hiervoor genoemde klachten kun je verhelpen met bewegen. Als medewerker van Facilicom Group kun je online zelfstandig aan de slag met informatie en filmpjes over verschillende aandoeningen, zonder tussenkomst van een fysiotherapeut. HelloFysio helpt je hierbij met gericht advies, tips en video’s met oefeningen om zelfstandig te werken aan je herstel.