‘Ga op zoek naar je eigen kracht en blijf daarin geloven!’

11 juni 2021

Nelly van Iersel (55 jaar) werkte veertien jaar met veel plezier als schoonmaakmedewerker op de vliegbasis Gilze-Rijen. Vorig jaar kwam ze thuis te zitten met een fysieke beperking. Maar ze zat niet bij de pakken neer. Met hulp van het Mobility Center ontdekte ze waar haar échte kracht en passie ligt.

‘Dankzij het re-integratietraject en de begeleiding die ik daarbij kreeg, ben ik in mezelf gedoken en ontdekte wat ik in mijn mars heb. Ik kwam erachter dat ik een positief ingesteld persoon ben die anderen kan inspireren. Het gekke is: ergens wist ik dat wel maar ik heb er nooit iets mee gedaan. Het was voor mij een jaar van persoonlijke groei. Ineens vielen de puzzelstukjes op hun plek. Binnen Gom bleken er voor mij geen andere mogelijkheden te zijn, maar via via kwam ik in contact met Stepping Stones. Dat is een organisatie die mensen met dementie een liefdevolle woonplek biedt. Ik ben in een van hun zorgvilla’s begonnen als vrijwilliger, om te kijken of dat ging. Dat was op 16 september. Het beviel zo goed dat ik op 1 november aan de slag kon als huiskamermedewerker. Ik schenk koffie, maak een praatje met de bewoners en zorg voor een gezellige sfeer. Het is een kleinschalig huis, als een familie, en ik voel me hier helemaal thuis. Per 1 januari ben ik meer uren gaan werken en als het een beetje meezit start ik komend jaar met een opleiding tot activiteitenbegeleidster. Het is één groot avontuur voor mij.

Ik zou tegen iedereen in een soortgelijke situatie willen zeggen: Ga op zoek naar je eigen kracht en blijf daarin geloven! Kijk in de richting waar kansen liggen en niet in de richting van je beperkingen. En accepteer de hulp die je daarbij krijgt. De begeleiding vanuit het Mobility Center was heel waardevol. Als je ziek thuis komt te zitten weet je vaak niet waar te beginnen. Het helpt enorm als iemand je de weg wijst.’