Meer bewegen

Misschien beweeg je in je werk al veel. Elke dag weer. Maar dat wil niet zeggen dat je heel veel calorieën verbrandt. Dat komt omdat je vaak dezelfde bewegingen maakt. Voor je gezondheid is de afwisseling belangrijk. En door te bewegen voel je je beter. Andere voordelen van bewegen:

  • Je krijgt energie
  • Je wordt minder snel dik
  • Je darmen werken beter
  • Je voelt je prettiger
  • Je hebt minder kans op allerlei ziekten

Hoeveel bewegen?

De overheid adviseert om per dag een half uur te bewegen. Liefst elke dag, maar in elk geval 5 dagen per week. Dit mag ook worden verdeeld in 2x een kwartier kan ook of 3x 10 minuten! Dat lijkt lastig, want je hebt het al druk met werk, zorgen voor de kinderen, koken, boodschappen doen. Als je probeert om het in je dagelijkse routine op te nemen, dan gaat het bijna vanzelf:

  • Neem de trap in plaats van de lift;
  • Stap een paar haltes eerder uit de bus of tram;
  • Doe lopend boodschappen of pak de fiets;
  • Maak een stevige wandeling in het park, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze;

Fietsplan

Als je naar je werk fietst of een gedeelte van je route per fiets aflegt, beweeg je dagelijks ook al meer. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Om dit te stimuleren, hebben we binnen Facilicom een fietsplan. De regels om hieraan mee te doen, kunnen per divisie verschillen. Kijk voor de regeling van jouw divisie op het medewerkerportaal.

Waarom kan ik niet met korting sporten via Facilicom?

Gezond blijven om je werk goed te kunnen doen, heeft alles met een goede lichamelijke conditie te maken. Sporten helpt je om in vorm te blijven. Daarom adviseren we iedereen al gauw om te gaan sporten. Maar kan ik dan niet met korting via Facilicom naar de fitness, vragen sommige collega’s regelmatig. Dat vonden en vinden we een heel slimme suggestie. Een suggestie die we goed hebben onderzocht.

We hebben die vraag neergelegd bij een aantal landelijke ketens van fitnesscentra. Echte prijsvechters in de markt vragen al heel erg lage maandtarieven. Zo laag, dat een korting helaas geen optie is. Duurdere ketens zijn wel geïnteresseerd. Maar ook al krijgen we daar een korting, dan nog blijven het dure maandabonnementen.

Ons advies is daarom als je graag wilt sporten: kijk goed rond in je eigen omgeving. Veel fitnesscentra hebben vaak aanbiedingen als je lid wilt worden. Ook voor jouw budget is er ongetwijfeld een sportschool die bij je past!