Haal via Facilicom Group gratis de griepprik

18 oktober 2021

In het ene jaar komt het meer voor dan het andere jaar, maar we krijgen er elk jaar in de wintermaanden mee te maken: de griep. Je kunt het herkennen aan koorts, in combinatie met hoesten, loopneus, keelpijn, hoofdpijn of spierpijn. Er zijn verschillende manieren om de griep zoveel mogelijk te vermijden.

Griepprik

Een andere manier om de kans op griep te verkleinen is het halen van de griepprik. Je lichaam reageert op de griepprik door afweerstoffen te maken tegen het griepvirus. Het griepvirus veroorzaakt namelijk uiteindelijk de griep. Door de griepprik wordt de kans op griep kleiner, maar het zorgt er niet voor dat je geen griep krijgt. De griepprik zorgt er wel voor dat je minder ernstig ziek wordt.

De beste tijd om de griepprik te halen is elk jaar tussen half oktober en half november. Als je in de doelgroep zit, krijg je hiervoor een uitnodiging van jouw huisarts. Wacht eerst deze uitnodiging af. Ontvang je geen uitnodiging en behoor je dus niet tot de doelgroep? Dan lees je hieronder hoe je de griepprik via Facilicom Group kunt declareren.

Griepprik declareren

Voor alle medewerkers is het mogelijk om de griepprik te declareren (als je geen recht hebt op vergoeding vanuit de overheid of verzekeraar). Plan een afspraak in bij je huisarts om de griepprik te halen, declareer de factuur van de griepprik op jouw medewerkersportaal en het bedrag krijg je z.s.m. teruggestort op jouw bankrekening.

Wacht niet met het halen van de griepprik tot veel mensen griep hebben. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Als je na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in jouw lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de incubatietijd, wat je moet doen als je toch griep krijgt of in het algemeen over de griepprik? Kijk dan op de website van het RIVM.