Houd het vakantiegevoel vast en begin uitgerust aan jouw werk!

23 augustus 2021

De welverdiende zomervakantie zit er voor velen weer op. De handen worden uit de mouwen gestoken en de agenda’s worden gevuld. Had jij zin om te beginnen of had je liever nog wat langer vakantie?

Wil jij ook het uitgeruste vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden, ook op je werk? Hieronder delen we graag een aantal tips om fit en vol energie aan het werk te blijven.

1. Neem de tijd voor het ontbijt

Blijf je liever langer in je bed leggen waardoor je geen tijd meer hebt om te ontbijten? Dan loop je de belangrijkste maaltijd van de dag mis. ’s Morgens heeft je lichaam namelijk na een nacht zonder voedsel, extra behoefte aan voedingsstoffen om te kunnen functioneren. Sta dus iets eerder op, maak een lekker ontbijt voor jezelf en zorg voor een goede start van de dag.

Naast het ontbijt zijn natuurlijk ook jouw lunch en diner belangrijke maaltijden. In dit filmpje neemt Roos jou mee in de gezonde recepten die je kunt eten gedurende de dag.

2. Blijf in beweging

Nederland is Europees kampioen zitten. Met 9 uur per dag zitten wij het langst en dat is niet iets om trots op te zijn. Te lang zitten is namelijk schadelijk voor je lichaam. Je kunt last krijgen van je rug, futloos worden door een slechtere doorbloeding en je spieren worden slapper. Genoeg redenen dus om van die stoel af te komen en iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen. Op zoek naar inspiratie? Bekijk eens onderstaande work-out video’s die je vanuit huis kunt doen:

Heb jij fysieke klachten waardoor je niet of minder goed kunt bewegen? Wellicht is een bezoekje aan de fysiotherapeut nodig. Wist je dat er online fysiotherapie wordt aangeboden vanuit Facilicom Group? Bekijk hier meer informatie en maak hier direct een afspraak

3. Blijf ontspannen en rust uit

Houd regelmatig pauzes, plan vrije tijd in en zorg dat je voldoende slaapt. Vooral dat laatste wordt vaak onderschat. Wie zijn werk goed wil doen, zich gelukkiger en gezond wil voelen, doet er goed aan om minimaal 6 uur te slapen. Tijdens de slaap rusten jouw hersenen ook uit, zodat je fit en gezond jouw dag doorkomt.

Wil je tips hoe je beter kunt slapen zodat je ontspannen aan jouw dag kunt beginnen? Lees dan eens deze eerder geschreven blog.

4. Vind de juiste balans

Blijf net als in de vakantie tijd maken voor de dingen die je leuk vindt en om uit te rusten. Als je je verliest in dagelijkse taken op je werk en thuis, wil deze tijd er nog wel eens bij inschieten. Plan tijd voor jezelf zodat je kunt ontspannen. Om je hoofd leeg te maken is het goed om te sporten of een andere vorm van ontspanning te zoeken, zoals tuinieren of muziek maken. Heb je daar geen tijd voor? Doe het dan juist. Je bent veel productiever als je ontspannen bent.

Bekijk hier eens hoe jouw collega’s ontspannen de dag doorkomen zodat zij lekker aan het werk kunnen blijven:

[filmpje Nancy] [filmpje John] [filmpje Rien]

Twee mensen springen in de lucht bij zonsondergang