Aandacht voor jouw werkgeluk

22 september 2021

Happy people make happy people. Dat is al jarenlang het uitgangspunt bij alles wat we als Facilicom Group ondernemen. Sinds de uitbraak van corona ziet werkgeluk er voor velen van ons misschien anders uit dan voorheen. Toch staan we óók in de uitdagende en lastige tijd die we nu doormaken even stil bij de kracht, energie en positieve impact die we samen ervaren.

We staan tijdens deze week ‘Week van het Werkgeluk’, daarom graag stil bij de verschillende initiatieven en acties aandacht aan het welzijn van jou en je collega's. In deze blog vind je meer informatie over werkgeluk en wat er vanuit Facilicom wordt gedaan rondom dit thema.

Vlogs ‘Op zoek naar werkgeluk’

Onze concerndirectie - Geert, Maartje en Albert - gaan ook dit jaar weer langs bij de divisies om te horen wat er speelt op het vlak van werkgeluk en welzijn. Wat gaat er goed? Wat is juist lastig? Wat betekent werkgeluk in deze uitdagende tijden? Collega's geven een kijkje achter de schermen.

Bekijk de videoreeks van vorig jaar hier. Deze week verschijnt een nieuwe videoreeks die je in dezelfde playlist kunt bewonderen.

Jouw werkgeluk

Wat maakt dat jij je echt gelukkig voelt op je werk? Het is belangrijk dat je werk doet wat je leuk vindt, dat er voldoende uitdaging is, dat je in een veilige omgeving werkt en dat je je gezien en gehoord voelt door je werkgever en collega’s. Wanneer je een werkgeluk ervaart zit je lekkerder in je vel, ervaar je minder stress en ben je productiever aan het werk.

Test hier jouw werkgeluk.

Het vergroten van je werkgeluk

Komt er uit bovenstaande test naar voren dat jouw werkgeluk wel een boost kan gebruiken? Of zou je graag je werkgeluk willen vergroten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Onder de tegels ‘Gezondheid & energie’‘Vakkennis & vaardigheden’‘Motivatie & betrokkenheid’ en ‘Werk-privé balans’ vind je tips, (online) trainingen en informatie die jou ondersteunen bij het vergroten van je werkgeluk. Ga bijvoorbeeld eens in gesprek met een coach of vertrouwenspersoon of ontvang hulp van HelloFysio als je fysieke klachten hebt.